ORANG TUA-TUA KAYA RAYA TAPI ANAK MISKIN SELEPAS MEREKA TIADA.

 

Ibubapa harta banyak, rumah besar, tanah berekar-ekar tapi anak hidup merempat lepas ibubapa meninggal.


Sebab apa?


Bukan sebab ibubapa kedekut tapi sebab ramai ibubapa kurang ilmu tentang wasiat dan hibah untuk diuruskan dengan betul.


Dengan hanya perjanjian cakap mulut sahaja tanpa bertulis atas kertas, sudah di anggap selesai.

 




 


MULA BERGADUH SESAMA KELUARGA DAN SAUDARA MARA

 

Bila ibubapa meninggal dunia ada yang mula bergaduh dengan bapa saudara, mak saudara dan adik beradik sendiri. Semuanya kata masing-masing ada hak.


Hubungan semua elok tapi bila bab tuntutan harta, semuanya jadi huru hara walaupun tanah hanya sekangkang kera.


Malah ada yang tak tahu ibubapa ada hartanah hingga akhirnya menjadi menjadi milik orang yang tak berhak mewarisi harta dan ramai jugak yang menyalahkan Amanah Raya bila tidak dituntut.


Sebagai anak, anda perlu ada ilmu. Anda perlu panduan untuk menguruskan harta pusaka dengan betul sementara ibu bapa masih hidup.


Bukan disebabkan anak tamak harta tapi supaya ianya diuruskan dengan betul ketika ibu bapa masih ada dan mudah urusan selepas mereka tiada.

 




KES-KES YANG BERLAKU AKIBAT HARTA

 



Banyak berita tentang kes harta pusaka, hibah dan harta sepencarian yang ada. Di Bawah saya sertakan sebahagian link artikel untuk bacaan anda:


 1 

Isteri tidak bekerja ada hak ke atas harta sepencarian

Klik untuk baca


 2 
Kes perbicaraan tuntutan harta sepencarian Jamaluddin Jarjis ditangguh

Klik untuk baca


 3 

Kerat ibu 15, tak puas hati pembahagian harta pusaka

Klik untuk baca


 4 

Berebut harta pusaka punca adik bunuh abang

Klik untuk baca


 5 

Anak didakwa bunuh ayah kerana adik dapat harta pusaka lebih banyak

Klik untuk baca


 6 

Kerana harta, dua beradik pukul bapa hingga mati

Klik untuk baca


 7 

Ali puteh balas saman, Hidayah mengaku ambil RM10,000 dari akaun arwah abam

Klik untuk baca


Anda lihatlah isu dan kes yang sering berlaku berulang-ulang kali setiap bulan setiap tahun melibatkan harta pusaka. Ada yang putus silaturahim malah ada yang sampai sanggup bunuh.


Sampai bila nak biarkan perkara seperti ini terjadi?





 


IBU BAPA SUSAH LA NAK BINCANG BAB HARTA PUSAKA!

 

Betul. Tak dapat dinafikan memang ada sebahagian orang tua-tua susah nak minta kerjasama untuk uruskan harta.


Tahu sebab apa?


 1 

Mereka dah susah payah kerja dapat beli hartanah nak bagi orang lain pula.

 2 

Mereka risau jika bagi harta atau tanah, mereka akan dibuang anak-anak pula.

 3 

Mereka mahu anak-anak rasa susah payah mencari duit dan hartanah.

 4 

Mereka tak mahu anak bergaduh pasal harta, baik tak bagi langsung.

 5 

Mereka tak mahu bagi kepada anak yang pernah biadap atau berkasar dengan mereka.

 6 

Mereka takut hartanah yang sudah diserahkan dijual atau digadai tanpa diusahakan.

 7 

Mereka rasa anak bila tanya pasal harta je macam nak minta mereka mati cepat.

 8 

Mereka rasa urusan melibatkan hartanah menyusahkan nak kena naik turun pejabat tanah.

 

 





 

ADAKAH SALAH IBU BAPA?

 

Tidak!


Mereka tidak bersalah sebab mereka ada hak tentang harta mahupun hartanah mereka sendiri.


Kita sebagai anak perlu tahu cara yang betul untuk bantu mereka uruskan tentang hartanah yang ada mengikut Islam.


Ibu bapa ni ada caranya menambat hati mereka tanpa perlu paksaan atau nampak terdesak.


Orang tua-tua ni tidak boleh bertanya ’direct to the point’. Sekali anda tanya dan salah soalan berkaitan harta, mereka akan mula ’blacklist’ anda. 'Watak jahat' anda akan muncul dalam minda mereka.

 




 

BAGAIMANA CARANYA NAK URUSKAN HARTA PUSAKA DAN HIBAH IBU BAPA?

 

Sebab tu anda perlu ada ilmu dan panduan dengan dapatkan Ebook ini di mana akan menyenangkan hidup anda, adik beradik dan ibu bapa di masa akan datang.



Memperkenalkan..

 


 




 

KENAPA ANDA PERLU EBOOK INI?

 



Ebook ini akan bantu anda:


 1 

Memahami cara menguruskan sendiri harta pusaka dan hibah dengan betul.

 2 

Membantu anda mengetahui jenis surat wasiat yang bersesuaian dengan harta pusaka.

 3 

Mengajar anda cara nak hasilkan surat wasiat dengan betul, senang dan mudah.

 4 

Buat surat tanpa perlu menaip semula. Hanya edit bahagian yang perlu sahaja.

 5 

Jimatkan kos penyediaan dokumen pusaka dan mengelakkan caj yang mahal dan tidak berpatutan.

 




 

APA YANG ANDA AKAN DAPAT SELEPAS BACA EBOOK INI?

 



Ebook ini akan membuatkan anda:


 1 

Celik minda tentang cara yang betul menguruskan wasiat harta pusaka dan hibah.

 2 

Tahu cara nak menghasilkan surat wasiat dan hibah yang bersesuaian.

 3 

Boleh menguruskan sendiri dengan mudah menyediakan dokumen berkaitan surat wasiat dan hibah.

 




 

APA YANG ANDA AKAN DAPAT BILA MILIKI EBOOK INI?

 

Anda akan dapat:


 A 

4 jenis Ebook mengikut Bab berkaitan Wasiat dan Hibah lengkap dengan panduan dan dokumentasi menghasilkan surat wasiat




---------------------------


 B 

8 jenis Template menghasilkan Wasiat dan Hibah







 

BAGAIMANA RUPA ISI KANDUNGAN EBOOK INI?

 

Ini merupakan sebahagian rupa dalaman isi kandungan Ebook.

 









APA KATA MEREKA YANG SUDAH MEMBACA EBOOK INI?

 

Ini antara sebahagian mereka yang sudah baca dan memilik Ebook bagi memudahkan pengurusan hartanah di masa akan datang.

 


 

Mohammad Azrin
https://www.facebook.com/azrin69z
 




Hasrul Hassan
https://ikerjayagraduan.com 




 

SIAPA PENULIS EBOOK BERKAITAN WASIAT DAN HIBAH NI?



 

Nama saya Md. Ghazali Bin Ibrahim atau dikenali dengan nama Ustaz Ghazali Ibrahim.   Saya adalah seorang pendakwah di Malaysia yang aktif dalam bidang pengurusan harta pusaka.


Saya berkelulusan Ijazah Syariah dari University Saddam For Islamic Studies, Baghdad, Iraq (1998).
 

Saya pernah bertugas di Pusat Zakat Selangor (sekarang dikenali sebagai Lembaga Zakat Selangor) sebagai Eksekutif Penyelidikan & Pembangunan Hukum Syarak dan Eksekutif Pemasaran & Dakwah (1998 – 2004).



 

Sejak awal tahun 2000, saya telah aktif memberi kuliah ceramah forum tentang pengurusan harta pusaka di masjid, surau, pejabat, radio dan TV.


Saya sering dijemput sebagai penceramah bidang pengurusan harta pusaka di rancangan TV tempatan seperti Tanyalah Ustaz di TV3 & TV9 serta di RTM1 dan TV Al Hijrah.


Saya pernah menulis artikel tentang pengurusan harta pusaka di beberapa majalah tempatan seperti Majalah Anis dan Majalah Solusi.

 



Saya juga ada menulis beberapa buku dalam bidang pengurusan harta pusaka. Antara bukunya ialah: Kenapa Mesti Merancang Pusaka?, RM42 Billion Pusaka Belum Di Tuntut, Bahagi Biar Adil, Urus Harta Sebelum Mati dan Nota Wasiat.


Hingga sekarang saya terus aktif memberi khidmat dalam pengurusan harta pusaka seperti ceramah, seminar, forum di sektor korporat dan kerajaan.


Saya juga banyak memberi konsultansi pusaka, runding cara pusaka pada individu, keluarga serta kumpulan. Saya juga merupakan  Pakar Pengurusan di Pesantech Sdn Bhd dan Pencetus Pesanku.my dan Pesankuniaga.com



 

Dengan Ebook Bagaimana Kaya Dengan Harta Pusaka yang saya hasilkan ini, saya harap dapat membantu anda semua mudah dalam menguruskan harta pusaka.


Jangan putus silaturrahim kekeluargaan dan saudara mara seislam hanya kerana harta pusaka. Bertindaklah sebelum terlambat.

 

 



 

SIAPA YANG PERLUKAN EBOOK INI?





Anda yang beragama Islam seperti:


 1 

Ibubapa yang ingin mewariskan harta dengan cara yang betul dan adil kepada waris.

 2 

Anak-anak yang mahu ibubapa memahami tentang kepentingan membuat wasiat.

 3 

Anak-anak yang ingin membantu uruskan harta pusaka ke dua ibubapa.

 4 

Anda yang ingin hibahkan harta yang ada kepada golongan tertentu untuk pahala akhirat.

 5 

Anda yang ingin memahami tentang cara sebenar pengagihan dan cara betul dokumentasi wasiat harta.

 6 

Suami Isteri yang ingin membuat tuntutan harta sepencarian dengan adil.

 

 



 

BERAPA CAJ SEBENAR PERKHIDMATAN TULIS SURAT WASIAT?



 

Setiap surat pastinya ada perbezaan caj yang dikenakan. Di bawah ini merupakan Harga yang biasa saya caj kepada pelanggan:

 


 




 

BERAPA HARGA EBOOK INI?

 



Kalau ikutkan jumlah harga asal maklumat dan 8 Deraf template ini adalah:
.

RM4500.00
(1 Surat wasiat biasa saya Caj RM500.)


Namun,

.

.
Sempena LAUNCH HARI INI,

.

.
SEKARANG HARGA HANYA

.

 RM90 SAHAJA! 

.

(Harga Normal akan dijual nanti RM149 )

.

.

Saya tak kisah kalau anda tak grab sekarang..

 

Tapi saya nak minta maaf awal-awal sekiranya harga RM90 ditutup nanti, harga akan naik lagi sehingga Harga RM149.

 

 NOTA: 

Ini bukan soal nak menakutkan anda. Semuanya sudah set dalam sistem.

.

Jadi, sekiranya anda seorang yang cepat mengambil peluang, better grab sekarang sebelum terlepas peluang keemasan ini.

.

Tiada lagi harga seperti yang ditawarkan. Hanya pada HARI INI sahaja.

 

 



 

BONUS UNTUK ANDA YANG CEPAT BERTINDAK

 

 A 

EBOOK CARA PIKAT IBUBAPA BERKAITAN HARTA PUSAKA. (RM99)

 



  +  

Bagaimana nak membuatkan orang tua suka dan selesa dengan anda.

  +  

Bagaimana nak mulakan ayat berbicara atau bertanya tentang harta.

 

Ramai nak tahu cara melembutkan hati ibu bapa untuk bercakap tentang harta pusaka. Jadi Ebook ini anda sangat perlukan.

 

---------------------------


 B 

FILE CONTOH SEBENAR SURAT WASIAT YANG LENGKAP (RM79)

 



  +  

Contoh surat sebenar yang lengkap dokumentasi bagi memudahkan anda jadikan sebagai bahan rujukan

  +  

Terdapat 3 jenis surat sebenar seperti Surat Wasiat Tadbir Pusaka, Surat Hibah Mutlak dan Surat Harta Sepencarian.

 

---------------------------



Nilai bonus yang anda akan terima bernilai RM178! Sangat berbaloi bagi yang cepat ambil peluang hari ini.

 




 

JAMINAN TENTANG EBOOK INI

 



Tak perlu risau tentang kualiti Ebook ini kerana Ebook ini dihasilkan dari orang yang berpengalaman dan yang memang sentiasa uruskan berkaitan harta pusaka.
 

Anda pasti berpuashati dan mampu menguruskan berkaitan harta pusaka dengan mudah.

 

Dengan Ebook ini anda akan jimat banyak di mana sekali beli boleh pakai berulang-ulang kali pada bila-bila masa sahaja malah anda sendiri boleh sediakan khidmat untuk orang lain yang memerlukan.


Beli hari ini dengan harga tawaran yang berbaloi. Beli dan simpan. Mana tahu akan datang anda pasti akan mencari semula. Cepat bertindak!




 

CARA MEMBUAT PEMBELIAN

 



Anda boleh terus buat pembayaran di bawah:

 

 1  

Pilih Unit Produk

 2  

Isi Maklumat Peribadi anda dengan lengkap.

 3  

Klik Pembayaran FPX TOYYIBPAY

 4  

Klik AKUAN dan Klik TERUSKAN KE PEMBAYARAN

 5  

Pilih ONLINE BANKING

 6  

Pilih BANK yang anda pakai atau guna online

 7  

Kemudian klik dibawah butang PAY FPX

 8  

Login bank dan buat payment

 9  

Caj RM1 akan dikenakan oleh pengendali payment gateway

 10  

Lepas dah buat payment berjaya, klik CONTINUE WITH TRANSACTION

 11  

Semak email untuk resit pembelian dan anda akan terima email untuk DOWNLOAD EBOOK






Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
Ebook Bagaimana Kaya Dengan Harta Pusaka - RM90
14
Ebook Bagaimana Kaya Dengan Harta Pusaka - Pre Launch HABIS STOK
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PELANGGAN

BUTIRAN PEMBAYARAN


PENGESAHAN